You are currently viewing VIDERE I NASJONAL TEATERFESTIVAL
Fra venstre: Julie Selsaas (15), Kurt Baatz Strandberg (15), Henrik Nilsen Mørch (18), Sondre Haakonseth (16), Margrethe Homme (16), Lina Sæbø (18), Pia Linette Krahl (16) og Sofie Hangeland Paulsen (16). FOTO: Lasse Midling-Jenssen Gautestad

VIDERE I NASJONAL TEATERFESTIVAL

  • Post author:
  • Post category:DUS / KBUT

12 ungdommer fra Kristiansand Barne- og Ungdomsteater (KBUT) skal i mai vise forestillingen «Den store klassepesten» på Det Norske Teatret i Oslo. Forestillingen ble først vist som en del av den regionale DUS-festivalen i Agder lørdag 30. mars i Kilden Teater- og Konserthus. Nå gleder skuespillerne seg til å ta med forestillingen til hovedstaden.

DUS – Den unge scenen er et landsdekkende prosjekt som jobber for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. På de regionale festivalene inviteres alle teatergrupper for barn og unge til å opptre.

Skuespiller Sofie Hangeland Paulsen forteller at det er veldig gøy å bli sendt videre til hovedstaden.

– Med så mange flinke teatergrupper i Agder, er det en stor ære å bli sendt videre for å representere regionen under den nasjonale festivalen i Oslo, sier Paulsen.

Under den nasjonale festivalen skal ungdommene, i tillegg til å vise sin egen forestilling, se forestillinger til teatergrupper fra de andre regionene i Norge.

– Jeg gleder meg veldig til å se de andre forestillingene som spilles i Oslo under festivalen. På festivalen i Kristiansand var vi den eneste gruppen som spilte «Den store klassepesten», i Oslo skal vi se en annen gruppe spille den samme forestillingen. Det blir veldig spennende, forteller skuespiller Michael Mosvold.

Fra venstre: Julie Selsaas (15), Pia Linette Krahl (16), Michael Mosvold (16), Sofie Hangeland Paulsen (16), Cornelia Brekke (15), Henrik Nilsen Mørch (18), Sondre Haakonseth (16) og Kurt Baatz Strandberg (15). FOTO: Lasse Midling-Jenssen Gautestad

 Fornøyd regissør

– Jeg gleder meg veldig til veien frem mot forestillingen i Oslo og å se ungdommene der, sier regissør Laura Christina Vallenes. 

Hun forteller at hun aldri har jobbet med et ungdomsteater før på denne måten, og at det er noe hun virkelig har lyst til å gjøre mer.

– Det har vært utrolig fint å jobbe med ungdommene i KBUT. De jobber selvstendig og er fantasifulle. Det jeg liker aller best er hvordan de drar hverandre opp, og hvordan de hele tiden passer på å inkludere alle. Det er egenskaper de har, som er utrolig viktige når man lager teater. Ungdommene gir plass til hverandre og holder et samlet fokus. Og så stråler de spilleglede!

Et drømmepublikum 

Skuespiller Henrik Nilsen Mørch forteller at det på festivalen i Kilden var lite fokus på hvem som skulle videre til Det Norske Teatret. 

– På festivalen i Kilden var fokuset mest på det å ha det gøy sammen, og det å være et best mulig publikum for hverandre. Selvsagt også å spille en best mulig forestilling. Vi var utrolig konsentrerte på scenen, samtidig som vi koste oss veldig, sier Mørch.

Han forteller at alle teatergruppene så hverandres forestillinger under festivalen. I tillegg kunne familie og venner bestille billetter gratis til forestillingen. Dette førte til fullsatt sal da ungdommene i KBUT skulle vise forestillingen. Den unge skuespilleren snakker varmt om publikummet som fylte salen i Kilden. 

– Sjeldent vi spiller for et så bra publikum, stemningen i salen var helt fantastisk. Det å spille for så mange teaterglade ungdommer, samt mange støttende venner og familiemedlemmer, er utrolig gøy. Rett og slett et drømmepublikum, sier han.

Han forteller at han er veldig spent på publikummet på Det Norske Teatret i Oslo.

– I Kristiansand hadde vi mange kjente i salen, det blir det nok mindre av i Oslo. Det blir både gøy og spennende å spille for publikummet på Det Norske Teatret. Vår viktigste oppgave er å gi publikum en god opplevelse, dette skal vi selvsagt gjøre også i hovedstaden, sier Mørch.

– En utrolig inspirerende start

Kristin Baatz er nylig innsatt styreleder i KBUT, og hun forteller at dette er en utrolig inspirerende start. 

– Jeg tar over etter en fantastisk styreleder, Nina Brekke, som har vært, og er, enormt viktig for KBUT, forteller Baatz.

Hun gir all ære til skuespillere og regissør Laura Christine Vallenes og Fredrik Landmark for en fantastisk jobb.