You are currently viewing VENDER TILBAKE TIL GAMLE AGDER TEATER

VENDER TILBAKE TIL GAMLE AGDER TEATER

Kristiansand Barne- og Ungdomsteater (KBUT) deltok på åpningen av gamle Agder Teater i 1976, og hadde sitt faste spillested her frem til flyttingen av Agder Teater i 2012. Nå vender KBUT tilbake til gamle Agder Teater med forestillingen «Den store klassepesten», noe både skuespillerne og styret ser veldig frem til.

Det var lenge usikkert hva som skulle skje med gamle Agder Teater, og sannsynligheten for at KBUT igjen skulle få spille på teateret var veldig liten. Kommunen var nemlig svært nære ved å rive den gamle teaterbygningen. Planen om å rive bygget ble derimot stoppet, og det gamle teaterhuset ble solgt og deretter pusset opp av de nye eierne. Etter oppussingen er det blitt et flott og moderne teaterhus, som nå har navnet Teateret.

Siste stopp før Det Norske Teatret 

Forestillingen «Den store klassepesten» ble først fremført under den regionale DUS- festivalen i Kilden Teater- og Konserthus. Etter festivalen i Kilden ble KBUT valgt til å representere Agder i den nasjonale DUS- festivalen på Det Norske Teatret. De unge skuespillerne viser to forestillinger søndag 5. mai på Teateret i Kristiansand, før de reiser videre og spiller på Det Norske Teatret allerede torsdagen uka etter.

SIKRE DEG BILLETTER TIL FORESTILLINGEN HER!

Skuespiller Sofie Hangeland Paulsen forteller at det blir gøy å spille på Det Norske Teatret, men at hun også gleder seg veldig til å spille på Teatret i Kristiansand.

– Jeg har tidligere spilt på Det Norske Teatret, ettersom det ikke er første gangen KBUT blir sendt videre til å spille på den nasjonale festivalen. På gamle Agder Teater har jeg aldri spilt før, så det blir veldig spennende, forteller Paulsen.

Ei som tidligere har spilt på gamle Agder Teater er skuespiller Margrethe Homme. Hun startet i KBUT da hun var 7 år gammel, og kan i år feire 10 år som medlem i teateret. Hun kan huske å ha spilt på gamle Agder Teater før de flyttet til Kilden, men husker ikke særlig mye av hvordan det var der.

-Jeg var veldig liten da vi enda spilte på gamle Agder Teater, så det er ikke mye jeg husker fra hvordan det var å være der. Det blir fint og spennende å komme tilbake. 

Margrethe Homme (foran i midten) og Sofie Hangeland Paulsen (ytterst til høyre) gleder seg begge veldig til å spille på gamle Agder Teater. FOTO: Lasse Midling-Jenssen Gautestad

Fantastisk etter oppussing

Fredrik Landmark, kreativ produsent for forestillingen, synes det er fint at ungdommene får spille på KBUT sin gamle hjemmebane før de tar med forestillingen til hovedstaden.

– Teateret ser fantastisk ut etter oppussingen, og beliggenheten er utrolig bra, sier Landmark.  

En del av Agder Teater sin historie 

Nina Brekke er tidligere styreleder i Kristiansand Barne og Ungdomsteater (KBUT), og hun kan fortelle om KBUT sin historie og om et flott samarbeid med gamle Agder Teater.

KBUT ble stiftet i 1964, og i 1976 stod det nye Agder Teater ferdig i Kongensgate 2. I åpningsåret spilte KBUT «Ungene i gata ordner opp». Dette ble starten på en lang rekke produksjoner på denne scenen som ble KBUT sin «hjemmebane» helt fram til 2008 da «Brødrene Løvehjerte»  ble presentert i et samarbeid mellom KBUT og Agder teater.

– Gjennom årene er det mange som har forbundet førjulstiden med barneteaterforestillinger på Agder Teater sin hovedscene, der KBUT med stolthet har kunnet vise fram disse, sier Brekke.

Hun forteller at KBUT fortsatt er en levende teatergruppe som kommende helg er tilbake på gamle trakter og gleder seg til å vise fram «Den store klassepesten»,  før forestillingen går videre til Det Norske Teateret i Oslo helgen etterpå 9. – 11. mai.

Legg igjen en kommentar